Mondo kaffe jakt Mondo Coffee run

Posted by
|

Gnällbältet Cannonball genomfört med både fart och kläm.  Mondo SC & Blacksmiths SC jobbade ihop med superscooterträffen där det kördes 50 mil  ( om man inte körde fel) under två dagar. Allt gick finfint och vi kan vara stolta över vår insats.

Med hurraropen fortfarande ringande i öronen så kastar vi oss över nästa projekt.

Mondo coffee run  så här gör vi :

Vi träffas på Onsdagarna kl 1715 på Järntorget. Där hänger vi en liten stund sen åker vi till ett Café som någon Mondo valt ut. Där fikar vi och vilar efter dagens vedermödor. Sen åker vi hem eller tar någon liten scootertur.

Cafét betygssätts av deltagarna och det genomsnittliga betyget noteras för den som föreslagit caféet. På avslutningsfesten i november? utses bäste cafèföreslagare.  ”Mondos Scooterbullist”

Visst är det en bra idé, fika på hemväg från jobbet. Eller ett avbrott i annan mindre trevlig verksamhet tex gräsklippning, vedklyvning, maskros-sortering diskning mfl.

Vi startar redan på Onsdag  ses på torget.

Nej man behöver inte dricka Kaffe, Pboda. Det är avslappat och vi gör lite som vi vill.

Comments

 1. Claes

  09 maj

  Ja jisses vad ni kan!
  Grattis till ett tydligen lyckat race/run.
  Själv är jag nu scooterlös efter affär med en kul kille på 65 år från Trelleborg. Han kom upp med ett släp, tittade på fordonet, svarade ”nej!” på frågan om han ville provköra, rullade upp den på släpet, överräckte ett antal 500-lappar, skrattade lyckligt och for söderut igen. Så ska en affär gå till, inget jävla tvekande!
  Jag hälsar till alla! Josse har jag mailat en stump med, och vet att P-boda såg min annons.
  Kör hårt, Mondo äger!

  Claes

 2. Stone

  12 maj

  Första cafét avverkat av 5 Mondos. Reiduns på Järntorgsgatan ett stenkast från Järntorget. Allt hembakt av Reiduns flinka fingrar. Smörgåsar och diverse bakverk slank ned, speciellt kan den unika lakritsbiskvin uppmärksammas.
  I de bekväma fåtöljerna löstes scooterfrågor i rask följd. tex faran i inköp av äldre militärmotorcyklar av fabrikatet Husqvarna. Samt hur får man en bucklig bigbox att hänga kvar. Reidun som har scooterparkeringsruta på gatan utanför belönades med en stark fyra på den femgradiga skalan. Efter en kort sväng kom vi till Bondegatan där känd scooterist planerat för takmålning. Nästa onsdag är det dags igen så fundera till vilket café du vill styra scootrarna.

 3. Don Eduardo

  16 maj

  Claes
  Claes

 4. Stone

  25 maj

  25 Maj Nytt Mondo coffee run
  Josse som kan varje gränd på väster tog oss med till fröken Brogrens veranda. Där fanns det rosa kylskåp många rosa bakverk och väldigt gott om kvinnliga gäster. Ett bra ställe för våra singelscooterister att söka damsällskap bland bullar och biskvier. Stort urval av bakverk, flera i storlek very very small. Den vänlige och listige konditorn mutade scooteristerna med ett fat gratisbullar, ville nog att det ska dofta tvåtaktsrök även i fortsättningen. Bra bred trottoar utanför, perfekt för scooterparkering. Josse favorit fik betygssattes till 4,29, vilket är högst hittills.

 5. Claes

  05 juni

  Tack Don för hjärtat!
  Mondo Coffee Run var ju en bra idé. Varför kom vi inte på det på min tid..?
  Jag saknar vespan, men eftersom Q-Park gjorde livet surt för mig var jag tvungen att agera. Men ingenting talar ju emot att jag skaffar en annan om jag flyttar till ett hus med stort cykelgarage.
  Jag går in med jämna mellanrum på hemsidan, mest för att kolla att ni uppför er ordentligt.

  Claes

 6. Stone

  09 juni

  Claes det känns bra du har koll på oss det behövs, speciellt Klingen som sprider rosa hjärtan.
  Vi har varit på två coffeeruns. Först drog Torgny iväg med oss till Brunnsparken där motorcykelhistoriska klubben som har gamla motorcyklar tom äldre än våra scootrar, håller till. Medelåldern hos de skickliga veteranmekarna slår utan tvekan Mondos. Klubben huserar i ett vackert kråkslott som är granne med järnvägen. Den vackra omgivningen och de imponerade tvåhjulingarna drar upp fika poängen med tanke på den enkla fika menyn. Ett trevligt besök och vi kan säkert göra något bra tillsammans med motorcykelhistoriska klubben. 2,83 poäng

  I Onsdags samlade vi oss åter på soligt Järntorg för en nytt coffeerun och det var som förra onsdan en massa tjejer i långklänningar som beundrade oss från Stora hotellet och kvarnbron, att vi väcker så mycket intresse. Gustaf blev cafevärd och drog iväg med oss mot fikat brytandes mot trafikregler mitt framför näsan på välvilliga poliser. Vi slog oss ned på väl infikat Princess på storgatan, doftar säkert lite tvåtaktsolja från möbler så ofta som vi varit där. Ett rejält urval av biskvier i disken dock ej lakrisbiskvier. Princess fick 3,75 i poäng.

 7. Stone

  15 juni

  Nytt Coffee run, Björn tog täten och drog iväg mot Karlslund och ridhuset. Vi slog oss ned i fiken i ridhuset med fin utsikt mot hästarna och ridlektionen. Gustaf konstaterade att han hade mer hästar i i sin PX än det var i manegen. Björn som är dagens cafevärd har ansvar för cafeet och kunde rekommendera läckerheter som croque monsigneur (toast med skinka och ost). En tydligt ridhusdoft (häst) ger extra krydda åt det hela. Björn har lyckats behärska sitt hästridande till en gång vart tionde år men fikar desto mera. Efter fikande så drog vi iväg till Örebros första flygfält där Dieden flyg med sin autogirio. Här kan du se hur man jagar rapphöns med autogiro http://www.gustavsviksflygfalt.se/text/orebro_dagblad/1949/49-09-28_OD_Autogiroflygskola.htm
  Resultatet av fikandet blev överraskande positivt, trots hästdoften så blev poängen 4

Add a comment

You must be logged in to comment.

Arkiv

Om klubben

Som inte är en klubb utan snarare en mötesplats för likasinnade. Det är plåtscootrar och blårök som gäller.

HTML5 & CSS3


Morgondagens web idag.

Vi gillar

MONDO STYLE

Copyright © 2013 Mondostyle. All rights reserved.

Coffey runs, onsdagar kl. 1715 på järntorget.

Söndags cruise, kl.15 på Järntorget