I Söndagens eller Måndagens NA kunde man läsa om minnen från Örnsro. Om fjärrvärmerören över ån och det lockande att klättra på dem. Poliserna på Vespa och Lambretta var uppmärksamma och jagade de som gav sig på rören.

Jag kommer ihåg  Vesp-Olle som en av poliserna kallades som åkte runt i parkerna och övervakade, på sextiotalet måste det varit. Parkernas sandgrusgångar var som gjorda att raca med cykeln på men kom då Vesp- Olle fick man en utskällning. Vi grabbar ansåg att det räckte med att man stod med cykeln i parken för att Vesp-Olle skulle bli missnöjd. Därför ekade ropet ”Vesp-Olle kommer” så fort hans vita scooter syntes vid horisonten. 

Att min scooter debut blev så sen som i 40-årsåldern har säkert att göra med skräckfyllda  minnen från Vesp-Olles framfart i parkerna på söder.  

Kanske borde vi ta fram ett tygmärke: ” Jagad av Vesp-Olle -65″ och sälja till 50-talisterna. 1. Don Eduardo 16:44, 10 Jun 2021

  - He he! Jag läste också det där i tidningen. Man undrar ju
  hur vespan såg ut. Stod det inte också något om att de körde även Lambretta?
  Här är några snubbar som kopierat Vesp-olle.

  Snutar på Lambretta

  ”They weren’t even detectives. They were scooter cops whose assignment was to check pot holes and issue parking tickets.
  But this wasn’t enough for dedicated cops like Scooter Williams and Kenny Kaufman. They decided to go after bigger game - murderers, thieves, and drug pushers.
  Wheeling along at top speed, they became a two-man cavalry charging through the streets and back alleys of New York, hunting down the criminals who menaced the community.
  They usually got their man. But it nearly cost them their badges”.

 2. Mogge 07:32, 11 Jun 2021

  Vesp-Olle fy fan, vet du inget mer Sten det låter intressant, kanske NA har några bilder?

 3. Stone 20:58, 11 Jun 2021

  Vet inte så mycket mer. Är det nån som känner en pensionerad polis ? Vi kanske kan få kontakt med Olle själv och plåta honom med batong o scooter.


Du måste logga in för att kommentera.