Sten och Micke var på Scooterträff i Nybro och tävlade för Mondo 

Cannaball

En småländsk variant av Cannonball startade på Lördagsförmiddagen.

Den gick på tid till olika kontroller med tidstillägg beroende på hur bra det gick på kontrollen.

Micke o Sten med laget Los Mondos startade  som nummer 7 ungefär i mitten av startfältet. Lagen startade med 10 min mellanrum.  Efter en snabb men samlade kartläsning så bar det iväg till första kontrollen, en kyrka, efter rakaste och snabbaste vägen.  Micke räknade tornen på kyrkan och Sten läste karta sen bar det iväg till nästa kontroll på smala krokiga men vackra vägar med skog, äng och sjöblänk.

Andra kontrollen  var intressant,  kast av boll i hink  som gav plus och minus tid beroende på i vilken hink man kastade i. Problemet var att man inte visste vad de olika hinkarna gav när man kastade. Listigt. 

Sträckan mot tredje kontrollen kändes lång men gick över det soligt småländsk landskap med små gårdar, vedhögar, hästar som glodde hungrigt efter scooteristerna som susade förbi.

Efter en kort sträcka på E22 var vi framme vid nästa kyrka där ett matematiskt problem skulle lösas. Kändes lite svettigt ( inte bästa ämnet i plugget) men efter viss eftertanke så borde svaret bli 2,4 men fel, fel, fel, något straxt över 30 skulle det vara.  Den höge matematiken var inblandad, division med paranteser mm. Men vi var inte de enda som missade här även känd  mobiltelefonkonstruktörsingenjör  som är extremt matematiskt och elektriskt kompetent, kom fram till vårt svar. Stadsplaneringen för en skånsk stad som ligger vid havet men inte slutar på bokstaven ö tyckte också att 2,4 var en bra svar.

  På kontroll nr 4, Café Lotsutkik längst ut i Kalmar hamn var det fika paus i 40 min. Mackorna smakade bra och var redan prutade det hade Stickan och Peter fixat, Scooterist rabatt.

Det blåste rejält och vågorna från Kalmarsund stänkte upp på piren när vi lämnade hamnen och körde mot CityGross och kontroll 5. Citygross låg nära Ikea i stort köpcentrum , vi kryssade fram mellan lördagsshoppande  familjer och ivriga bilister. När vi stannat nära entren blev vi anropade av man med mikrofon. ”Här kommer Micke och Sten de kör scooter,  kom fram  så ska ni få en uppgift”  City Gross hade ”inkastare” som skulle uppmuntra till shopping mm.

Inkastaren bubblade på om scooterracet i mikrofonen och Micke fick ett blåsrör och gjorde bra ifrån sig träffade en tavla men inga shoppare med sina pilar. Vi fick poäng och drog vidare till kontroll Pristinas livs.

Kontrollen Pristinas livs var en tung och nedslående kontroll som satte all vår kunskap och erfarenhet på prov. Adressen var fel !, fanns ingen Pristinas livs på gatan, inga affärer alls, bara nya villor obebyggda tomter och hus under byggnation. Vi körde runt på sidogatorna och letade och letade men inget livs. Började nästan bli dags att ge upp. Men det är då den klassika scooteristens seghet kommer fram, tränad av punka, vajerbyten vid vägkanten och igångspringandet av tjuriga scootrar.

När teori och verklighet inte stämmer överens så är det verkligheten som gäller. Bita ihop, gilla läget och lösa problemet.  Så vi åkte runt och började fråga folk vi träffade på och till slut parkerade vi utanför Pristinas livs. Herr Pristina kunde leende berätta att adressen vi fått var hans hemadress och att vi var inte de första scooterister som kommit in och undrat över adressen.

De flesta av deltagarna hittade fram till kontrollen vilket visar att uthålligheten är bra bland scooteristerna. 

En kontroll kvar innan mål. Ut på E22 och full fart och in på mindre väg med långa raksträckor mot en avlägsen badplats. Vi blir omkörda av redaktörn med spätta på en Touring. Man blir lite fundersam en Rally 200 och en TV 175 omkörda av en Touring  med spätta.

Men Touringen hade ju en PX-motor från trälåda, sas det i Småland men det visste vi inte när den försvann i fjärran. Micke började säkert fundera på bästa sättet att öka effekten på sin TV och jag om jag skulle dra gasen i botten på min redan ”fullvibrerande” Rally.

Framme vid badplatsen blev det inte bad utan pilkastning. Micke kastade med säker hand som om han vore i puben. Sista kontrollen avklarad och full fart mot Nybro och målet i Svartbäcksmåla. Scootrarna fick målvittring och farten drogs upp mot max på raksträckorna. Känd skånescooterist passerades som fått bakhjulspunka i 110 km. Han klarade sig utan fysiska skador och scootern fick bara nån repa.  

När vi kom i mål hade vi kört ca 18 mil. Vem Vann Då?  undrar ni säkert. Stickan & Peter började med att presentera trean, Crispin från Stockholm, Tvåa blev Michaele och Henrik från Skåne. Vann gjorde Nina Simonen från Linköping vilket var extra kul eftersom hon hade med sig vandringspriset från Linköping och fick ta hem det igen. Men hur gick det för lag ”Los Mondos”?  Ja hela listan ska offentliggöras på Nybrogängets hemsida så vi väntar med spänning på det.

 Stort tack till Nybrogänget för en mycket bra scooterträff.
Du måste logga in för att kommentera.