Hallå på er!

8-16 Augusti i år anordnas Å-festen här i Eskilstuna. Det är ett årligt återkommande arrangemang av stadfest-typ (ni vet, öltält, karuseller, dåliga coverband och så vidare) som brukar dra väldigt mycket folk. I år är det extra stort eftersom Tuna firar 350 år som stad…

Härom dagen ringde en bekant som jobbar på Eskilstuna Marknadsföring mig och undrade om det fanns intresse för att anordna någon slags scooterkortege/utställning/fest på avslutningsdagen - lördagen 16:e augusti - mitt i smeten av stan under avslutningsfestligheterna. Han är också evenemangsbokare på Raw (www.rawbar.se), en klubb här i stan (där även jag jobbar till och från) och hans tanke var att köra kortege/utställning på dagen och sedan anordna en rejäl klubbkväll med scootertema där på kvällen. DJ´s från våra led, ett eller två bra band som är något sånär scooterrelaterade och drar lite folk (typ Club Killers eller liknande) samt inhängnad, bevakad scooterparkering i anslutning till klubbens uteservering där hojjarna kan få stå parkerade över natten. Han var MYCKET på och ville träffa mig för att diskutera närmare kommande vecka.

Personligen har jag väldigt svårt för stadsfester av den här typen, men om man lägger det åt sidan finns det både fördelar och nackdelar med det här - och jag känner mig lite kluven. Därför vänder jag mig nu till er Mondos för lite rådgivning:

Fördelar:
Evenemanget brukar locka ut väldigt mycket folk på stan och det är därför ett mer än utmärkt PR-tillfälle. Vi ses som (om jag tackar ja) som en del av evenemanget, och kommer därför dessutom att stå med i reklamblad, tidningsannonser osv…
Festen på kvällen kommer inte att kosta ett dugg, trots band osv. Raw pröjsar allt- och det är ett ställe som brukar dra en hel del folk. Alltså ännu mer gratis PR - dessutom kan det bli en riktigt kul kväll förstås.

Nackdelar:
Egentligen bara en: Eskilsphenia är planerat till 25-26 juli, alltså bara tre veckor innan.
Som jag ser det finns tre möjligheter:
1 - Köra båda, med risk för att det ena snor folk från det andra och att det därför blir halvdant på båda.
2 - ”Flytta” Eskilsphenia fram tre veckor och slå ihop det med Å-festen. Då försvinner dock lite av ursprungstanken med den spontana, oplanerade träffen eftersom det blir kortegekörning, utställning, klubbkväll och liknande. Skall vi göra det här är det ju viktigt att så många som möjligt åker med i kortegen och inte bara hänger kvar och super på Vilsta Camping. ;-)
3 - Köra Eskilsphenia som planerat och tacka nej till att medverka under Å-festen. Det innebär dock att vi missar en del gratis PR samt möjligheten att få en shysst klubbkväll med scootertema helt gratis.

Jag står helt rådvill i beslutet och skulle verkligen behöva lite feedbackl! Vad tycker ni? 1. Mogge 08:33, 2 Maj 2009

  Spontant tycker jag båda, dock med tonvikt på Phenia, beror väl på intresset för stadsfest grejen från oss scooterister

 2. Don Eduardo 09:11, 2 Maj 2009

  Hej åkej för mig!
  Stadsfester brukar ju oftast vara segt när det är på hemmaplan, blir lite för mycket Tomas Ledin över det hela. Men va fan, mig spelar det ingen roll, nu är det ju inte Örebro vi ska till och om det gynnar scooterismen i Eskilstuna så är det väl bra, med bra club och band. Dessutom tycker jag att alla som kommer på scooter är medarrangörer genom att bara stå vid sin scooter och se snygg ut med en Gin&Tonic i handen och således borde få bo på ett flådigt hotel mitt i stan på Eskilstunas bekostnad.

 3. Mike Tropic 15:20, 2 Maj 2009

  Aha, är det stadsfestival. Jag ska spela med Orbitunes där, men kommer inte ihåg vilken dag. För en utsockens är det ju alltid trevligt att besöka andra städer. Kan inte bidra med nån konkret idé just nu, får återkomma om det dyker upp nåt.

  Jag var f.ö i Eskilstuna igår och det drällde inte plåtscooters på gatorna direkt :) . Så kanske all reklam är bra reklam? Men det är ju väldigt sant att det ena kanske tar udden av det andra när det är så tätt inpå.

 4. Ronnie 15:37, 2 Maj 2009

  Precis, Mike. Det finns i nuläget tre stycken något så när aktiva scooterister här. Plus en eller två px-gubbar doldisar man möter på vägen ibland men inte vet vilka det är.

  Har hört mig för lite med Stockholmarna på Lambretta Clubens mailinglista också, och där verkar de flesta tycka det verkar vettigt att flytta Eskilsphenia och köra det under Å-festen istället. Marcello föreslog att de som ville kunde träffas redan på fredagen och hänga på campingen samt bada - på så sätt får vi både softa som förra året och kan ställa ut/klubba på lördagen.

  Skall antagligen träffa Johan och Peter från Eskilstuna Marknadsföring någon gång i veckan så de får berätta lite närmare vad de tänkt sig och kan erbjuda. Sedan får jag väl ta ställning efter det…återkommer!

  Tack för feedback, förresten!

 5. Stone 12:22, 3 Maj 2009

  Jag tycker phenia upplägget har varit bra men det är ju kul att testa något nytt. Kanske är lättare att få scooterister att komma i Augusti när de flesta klarat av sin semester.


Du måste logga in för att kommentera.